Stres perawatan panas lan klasifikasi sprocket motor

Stres perawatan panas bisa dipérang dadi stres termal lan stres jaringan. Distorsi perawatan panas saka bahan kerja minangka asil saka efek gabungan saka stres termal lan stres jaringan. Kahanan stres perawatan panas ing workpiece lan efek sing nyebabake beda. Stres internal sing disebabake dening pemanasan utawa pendinginan sing ora rata diarani stres termal; stres internal sing disebabake dening wektu transformasi jaringan sing ora padha diarani stres jaringan. Kajaba iku, stres internal sing disebabake dening transformasi struktur internal benda sing ora merata diarani stres tambahan. Negara stres pungkasan lan ukuran stres saka bahan kerja sawise perawatan panas gumantung saka jumlah stres termal, stres jaringan lan stres tambahan, sing diarani stres sisa.
Distorsi lan retak sing digawe dening benda kerja sajrone perawatan panas minangka asil saka efek gabungan saka tekanan internal kasebut. Sanalika, ing efek saka stres perawatan panas, kadang salah sawijining bagean saka bahan kerja ana ing kahanan stres tarik, lan bagean liyane yaiku ing kahanan stres kompresif, lan kadang distribusi stres saben bagean saka workpiece bisa uga rumit. Iki kudu dianalisis miturut kahanan sing sejatine.
1. Stres termal
Tekanan termal yaiku stres internal sing disebabake dening ekspansi volume lan kontraksi sing ora rata sing disebabake dening bedane pemanasan utawa laju pendinginan ing antarane permukaan benda kerja lan bagian tengah utawa bagean sing lancip lan kenthel sajrone perawatan panas. Umume, tingkat pemanasan utawa pendinginan luwih cepet, luwih akeh stres termal sing diasilake.
2. Tekanan jaringan
Stres internal sing digawe dening wektu pangowahan volume tartamtu sing ora padha sing disebabake dening transformasi fase diarani stres jaringan, sing uga diarani stres transformasi fase. Umume, volume volume sing luwih gedhe sadurunge lan sawise transformasi struktur jaringan lan beda wektu antarane transisi, luwih gedhe stres jaringan.


Wektu kiriman: Jul-07-2020