Analisis Proses Aliran Lapisan Karburisasi Sajrone Ngolah Sprocket Motor

(1) Sprockets motor karburasi mbutuhake lapisan karburator ing permukaan waos. Nalika proses "ekstrusi karbida-anget" digunakake, distribusi lapisan karburasi gegandhengan karo metode deformasi pambentuk gir. Kanggo proses ekstrusi tangensial pamisah, lapisan karburator ing untune gir disebar maneh saka lapisan karburator ing permukaan kosong silinder. Ing proses "ekstrusi karburasi-anget" gir, wektu deformasi luwih cekak, lan penyebaran lapisan karburisasi bisa diabaikan. Temenan, sawise silinder dadi gir, area lumahing mundhak akeh banget, lan kekandelan lapisan karburator saya owah. Nalika lapisan karburisasi kanthi tegas dikompres sajrone proses pembentukan, kekandelan lapisan karburator mundhak, yen ora, kekandelane mudhun; lan lapisan karburisasi Pangowahan kekandelan gumantung saka jumlah deformasi tangensial. Mula, distribusi kekandelan lapisan karburasi bisa dikendhaleni kanthi ngontrol deformasi tangensial lapisan karburisasi sajrone ekstrusi anget gir.
(2) Kanthi dhasar pangerten proses pambentuk untu sprocket motor, diskusi luwih lanjut babagan pangowahan saka lapisan silinder karburasi menyang lapisan gir karburisasi nalika mbentuk bagean gir: silinder ditekan dening untu wadon Lumahing lapisan karburator dadi lapisan karburator ing bagean oyot gir. Pangowahan kudu saka permukaan silinder menyang permukaan oyot, lan luwih dhisik melu deformasi, tingkat ekstensi luwih gedhe, lapisan karburisasi sing luwih tipis; kosok baline, amarga ekstrusi mati Nalika tekanan nggawe bagean cekung saka bagean tekanan dadi oyot untu, logam saka bagean tekanan mati ing antarane logam lan bagian radial logam dadi pucuk gigi bagean, bagean saka logam kasebut dikompresi karo rong untu sing pamisah mati ing sisih ndhuwur, banjur kekandelan lapisan karburator mundhak; nalika deformasi mundhak, yen kontak karo cetakan wanita ngalami gesekan cetakan wanita sing cukup, kekandelan lapisan karburisasi bisa dikurangi nalika ana peregangan.


Wektu kiriman: Jul-07-2020